ÇİN
Ekilebilir arazi Çin’de yüzde 7 olmasına rağmen, bununla dünya nüfusunun yüzde 22’sine gıda ihraç ediyor. Çin topraklarını büyük ölçüde tarım için kullanıyor. Çin’de yollara hatta bina duvarlarına dahi sebze ekiliyor. Çin'de 545.960 kilometrekarelik arazi sulanmaktadır ve Çin, dünyanın en büyük pirinç üreten ülkesidir. Bununla birlikte soya fasulyesi, kaoliang (sorgum), buğday, darı ve mısır üretirler.
Amerika Birleşik Devletleri
ABD tarım bilimiyle öne çıkar ve dünyanın çoğu ülkesine tarım teknolojisi sağlar. Tarım alanında rol model gösterilen ABD’de yenilenen teknoloji ile birlikte tarımda gelişiyor. Geliştirme, bilimsel toprak, ekin analizi, daha yenilikçi makineler ve artan bilgisayar kullanımı ABD’yi teknolojide en önde tarım ülkesi yapıyor diyebiliriz. Amerika Birleşik Devletleri, net bir tarımsal emtia ihracatçısıdır. 2007 yılında, tarım sayımı, tarım için bir alanı kapsayan 2,2 milyon çiftlik kaydetti ve buna ek olarak 1990 yılından beri tarım sektörü her yıl yüzde 5 oranında büyüyerek devam eder.
Brezilya
Brezilya, geleneksel ve tarihsel olarak geçimini ve ekonomisinin tarıma dayandırır. Brezilya’da toplam arazinin yüzde 41’i tarım arazisidir. Şeker kamışı üretiminde Brezilya dünya lideridir ve her yıl 600 milyondan fazla ton üretir. Brezilya, dünyanın en büyük kahve, sığır eti, etanol ve soya fasulyesi ihracatçısıdır. Brezilya topraklarının yaklaşık %7'si soya fasulyesi içeren mahsul üretimi için kullanılıyor. Gezegendeki portakalların üçte biri Brezilya'da üretiliyor.
Hindistan
Hint tarımı, Hintlilere geçim kaynaklarının yaklaşık% 58'ini sağlıyor. Resmi verilere göre, tarım, nüfusun birincil gelir kaynağıdır. Ve muz, mango, limon, papaya ve nohut dâhil sebzeler olmak üzere dünyadaki meyvelerin çoğunun en büyük üreticisidir. Hindistan da zencefil, biber ve acı biber içeren baharatlar üretir ve dünyaya pazarlar. Hindistan'da toplam 96 milyon hektar alan sulanmaktadır ve bu dünyanın en büyüğüdür.
Rusya
Rusya'da tarım arazilerinin %13'ü şeker pancarı, buğday ve patates üretimi için kullanılır. Ürettiği tahıllar, çavdar arpa yulaf ve mısırdır. Rusya'da 23 milyon hektardan fazla arazi ekilmektedir ve ekili arazi alanının yaklaşık yarısı tahıl ekimi ile kaplıdır. Buğday üretiminde baskın olan Rusya, bununla birlikte son yıllarda pancar üretiminde de müthiş bir yükseliş gösterdi.
Almanya
Almanya’nın önde gelen tarımsal gıdaları, patates, süt, tahıllar, sığır eti, şeker pancarı, lahana, arpa ve buğdaydır. Almanya’nın çoğu bölgesinde sebze, meyve ve şarap üretilir. Ülke topraklarının yaklaşık yüzde 80'i tarım ve ormancılık için kullanılır. Ve Almanların yaklaşık %10'u organik tarımla uğraşmaktadır.
Türkiye
Türkiye'de tarım, Türk nüfusunun birincil mesleği olup, sanayi ve hizmet sektörleri sürekli artmaktadır. Türkiye, dünyanın kendi kendine yeten gıda tedarik eden ülkesidir. Uygun iklim koşullarına, verimli topraklara ve her türlü mahsulün üretimine izin veren önemli yağışlara sahiptir. Kayısı, incir, kuru üzüm ve fındığın en büyük üreticisidir. Türkiye dünyada dördüncü üzüm ve sebze üreticisidir.