Sağlık

Mevsimlerin Geçişinde Gribal Enfeksiyona Hangi Bitkiler İyi Geliyor ?

Hangi şifalı bitkiler gribe iyi gelir? Hangi hastalığa ne iyi gelir?Bu dönemde hastalıklara ve salgınlara karşı ne kadar modern tıbbın geliştirdiği ilaçları kullansak da alternatifleri değerlendirerek özellikle şifalı bitkilerden yararlanmalıyız.

Abone Ol

Mevsim geçişlerinin başlaması ile birlikte gribal enfeksiyonların arttığı bir dönemdeyiz.  Bu dönemde hastalıklara ve salgınlara karşı ne kadar modern tıbbın geliştirdiği ilaçları kullansak da alternatifleri değerlendirerek özellikle şifalı bitkilerden yararlanmalıyız. Şifalı bitkiler, gribe enfeksiyona iyi geldiği gibi aynı zamanda diğer hastalıklara da iyi gelmektedir.

Defne Yaprağı

Kış mevsimlerinde gribal enfeksiyona karşı iyi gelen Defne Yaprağının sağlığa birçok faydası var. Defne yaprağı mide ve böbreklerde meydana gelen rahatsızlıklara da iyi geliyor. Hoş bir kokuya sahip olan defne yaprağı kalp rahatsızlıklarına iyi gelirken kalp damarlarının güçlenmesine de katkı sağlar.

Ginkgo Bitkisi

Ülkemizde pek tanınmayan bir bitki olan Ginkgo, geleneksel Çin tıbbının vazgeçilmez bir parçası. Şöhretini beyin hastalıklılarına olan faydası ile yakalayan Ginkgo bitkisinin faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla. Yaprakları kurutulup çay haline getirildiğinde kullanımı kolaylaşan Ginkgo, kemik hastalıklarına, diyabete, kalp ve damar hastalıklarına, depresyon ve vücutta iltihaplanmaya da iyi geliyor.

Zerdeçal

Hindistan topraklarında yetişen Zerdeçalın en büyük faydası kanser hastalıklarına iyi geliyor.  Bunun yanında cilt hastalıklarına ve DNA mutasyonlarını durdurmada faydalı olabileceğine inanılıyor.

 Çuha Çiçeği Yağı 

Yapılan araştırmalara göre Sarı Çuha Çiçeği hastaların yaşam kalitesini arttırıyor. Adet öncesi ağrıya, menopoza, hafif cilt hastalıklarına, iltihaplanmaya, meme ağrısına ve tansiyona iyi gelen Çuha Çiçeği Yağı çok yönlü bir mucize.

 Keten Tohumu

Yağ olarak da bulunan keten tohumu, bitki bazlı besin takviyeleri arasında güvenli seçeneklerden biridir. Binlerce yıldır hasadı yapılan keten tohumu antioksidan aktivitesi nedeni ile övülmektedir.  Çalışmalar, keten tohumunun kan basıncını düşürme özelliğine de sahip olduğunu söylüyor. Tok tutma özelliğine de sahip olan keten tohumu bugün diyet listelerinde yerini alıyor.

Ekinezya

Ekinezya bitkisinin en belirgin ve önemli özelliği solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesidir. Soğuk algınlığı, bronşit, nezle gibi dönemsel rahatsızlıklara hem başlamadan önüne geçer hem de başladığından erken sonlanmasına neden olur.

 Lavanta

Aromatik kokusuyla bilinen Lavanta esansı, uzmanların yaptığı çalışmalarda kaygı bozukluğunun önüne geçtiği belirtiliyor. Bunun yanında migrene, tansiyona, ve strese iyi geliyor.

{ "vars": { "account": "G-E7JE8FH3KL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }