Hayvancılık

Hayvan Hayat Sigortası Sözleşmeli Tarımda Riskler Altında Zorunlu Hale Geliyor!

TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü, ‘’Hayvancılık yapan yetiştiriciler, tarım sigortaları kapsamında hayvanlarını geniş teminat kapsamı ve uygun primlerle güvence altına alabilecek’’dedi.

Abone Ol

Tarsim Genel Müdürü Bekir Engürülü, Anadolu İzlenimleri Medya’ya, hayvan sigortalarının sözleşmeli tarımda zorunlu hale gelmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Engürülü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Resmi Gazete'de yayınlanan 32310 sayılı Sözleşmeli Üretimin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere veya üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale geldi. Buna göre, tarım sigortalarının kapsamı ve şartlarına dair esaslar, tarımsal üretim sözleşmesinde düzenleniyor’’ dedi.

Engürülü, hayvan sigortası ile ilgili şunları söyledi.

‘’Hayvanlar, Geniş Teminat Kapsamı ve Uygun Primlerle Güvence Altında’’

‘’Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan yetiştiriciler, örneğin; 90 bin TL değerindeki süt sığırını veya besi sığırını, 1 yıl için, 284 TL prim tutarı karşılığında sigortalatabiliyor. Bu şekilde büyükbaş hayvanlar, her türlü kaza, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması, zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, her türlü doğal afetler ve güneş çarpması, yangın veya infilâk riskleri nedeniyle meydana gelebilecek ölüm ve mecburi kesim risklerine karşı güvence altına alınacak. ‘’

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan yetiştiriciler ile ilgili açıklama yapan Engürülü, ‘’Örneğin; 6 bin TL değerindeki koyun veya keçisini, 13 TL yıllık prim tutarı karşılığında, Dar Kapsamlı Devlet Destekli Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası poliçesi ile her türlü kaza, vahşi hayvan saldırısı, yılan ve böcek sokması, zehirli çayır otları ve yeme bağlı zehirlenmeler, her türlü doğal afetler ve güneş çarpması, yangın veya infilâk riskleri nedeniyle meydana gelebilecek ölüm ve mecburi kesim risklerine karşı güvence altına alabilecek. ‘’ dedi

Engürülü, Broiler (etlik piliç) yetiştiriciliği yapan yetiştiriciler ile ilgili ise, ‘’Örneğin; 600 bin TL değerindeki 10 bin adet piliç/tavuğunu; 1.800 TL yıllık prim tutarı karşılığında, her türlü kaza ve zehirlenmeler, hortum, fırtına, deprem, heyelan ile sel ve su baskını, yangın veya infilâk, jeneratör, fan ve benzeri ekipmanlarda meydana gelen arızalar sebebiyle meydana gelen ölüm ve mecburi kesim risklerine karşı, Dar Kapsamlı Devlet Destekli Kümes Hayvanları Hayat Sigortası ile teminat altına alabilecek‘’ ifadesini kullandı.

‘’Hastalıklar da Teminat Kapsamına Alınabiliyor’’

Hayvanların hastalıklarda da teminat kapsamında olduğunun altını çizen Genel Müdür,

‘’Yetiştiriciler ayrıca, prim farkı ödeyerek, hastalık riskini de içeren Geniş Kapsamlı Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortası poliçesi ile yetiştiriciliğini yaptığı hayvanlarını hastalık sonucu meydana gelebilecek ölüm ve mecburi kesim risklerine karşı da koruma altına alabilecek.’’dedi.

‘’Tarım Sigortaları, Üreticilere Büyük Destek Sağlıyor’’

Tarım sigortaları, doğal afetler, hastalıklar ve kazalar gibi risklere karşı üreticilerin korunmasına önemli katkı sağladığını belirten Bekir Engürülü,  ‘’Sigorta kapsamındaki bir zarar durumunda, üreticiler, sigorta şirketinden tazminat alabiliyor. Bu sayede, üreticiler, üretim faaliyetlerini sürdürmek ve zararlarını telafi etmek için ihtiyaç duydukları finansmana ulaşabilecek.’’ diye konuştu.  

{ "vars": { "account": "G-E7JE8FH3KL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }