Sağlık

Dr. Hakan Keçeci KKKA Hastalığı Hakkında Bilinmeyenleri Yanıtladı

Havaların ısınması ile birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ( KKKA ) vakalarında artış gözlemlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta yaşayan bir vatandaşımız Kırım Kongo Kanmalı Ateşi şüphesi ile tedavi altına alınmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Abone Ol

Haber-Feyza Kaya

Bingöl Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Anadolu İzlenimleri Dergisi’nin köşe yazarı Veteriner Hekim Hakan Keçeci, KKKA hastalığının insanlara nasıl bulaştığını, hastalığın belirtilerini ve hangi iş kollarının risk altında olduğunu Anadolu İzlenimleri TV’ye anlattı.

Genellikle hastalığın yaz aylarında görüldüğünü belirten Keçeci, ‘’Genellikle hastalık yaz aylarında görülmektedir ama illaki de bu yaz aylarında çıkacak diye bir anlama gelmiyor. Kene titreşime duyarlı bir canlıdır. Toprak çatlaklarında, taş aralarında görülür. Çevresinde ayak seslerini duyduğunda kan emmez üzere dışarı çıkar ve o canlıya hücum eder’’ dedi.

Hastalığının insanda belirtilerini açıklayan Doktor Keçeci, ‘’Hastalık 4 evrede görülür. 1. Evrede virüs kanda çoğalır ve organlara yayılır. Genelde belirti vermez. Daha sonralarında ise belirtileri genel olarak baş ağrısı, ateş, halsizlik, kollarda ve bacaklarda şiddetli kas ağrıları olarak kendini gösterir. Yaz aylarında ise grip, nezle olarak kendini belli eder’ ’ifadesini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-E7JE8FH3KL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }