En yüksek fiyata satılan tay, inzibat  isimli tay oldu ve 2 milyon TL'ye alıcı buldu. Satışlarda en düşük tay 60 bin TL'ye satıldı. Açık artırmada İnzibat isimli tay 2 milyon TL’ye satılırken Alaycı Kuş isimli tay 1.5 Milyon TL’ye alıcı buldu.

TİGEM, Sultansuyu Tarım İşletmesine bağlı tayların satışından toplamda 21 milyon 650 bin TL gelir elde edildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bülbül, satış programında yaptığı konuşmada atçılık ve yarışçılık camiasının değerli üyelerine seslendi. Konuşmasında, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi 73 baş koşu tayının 2024 yılının ilk satışı olarak beğeniye sunulduğunu belirtti. Bülbül, Arap atı yetiştiriciliği ve ıslahında yüzyıllara dayanan kurumsal bilgi birikimlerini ve bilimsel gelişmeleri birleştirerek, bu geleneği devam ettirdiklerini vurguladı.

Bülbül, TİGEM’in dünyada bu alandaki en önemli kuruluşlardan biri olduğunu ve Arap atı sektörünü hem Türkiye'de hem de dünyada daha iyi noktalara ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, tay satışı gelirlerinin tamamını sektöre yatırım olarak değerlendirdiklerini ve yeni şampiyon tayların yetiştirilmesi için kullandıklarını belirtti.

‘Taylarımız şampiyon olacak genetik kapasiteye sahip’

Bülbül, "Sizlere sunduğumuz taylarımızın her biri aynı kaynaktan gelen, birbirinden değerli cevherler gibi. Taylarımızın her biri şampiyon olacak potansiyele, genetik kapasiteye sahiptir. Uygun bakım, eğitim, antrenman ve bol bol katacağınız sevgi ile bu cevherleri işleyip mücevher yapmak, şampiyon yapmak, sizlerin ustalığı ve özeni ile doğrudan ilişkilidir" dedi.

Bakan Yumaklı’dan İddialı Hedef: Yerli Üretimle Et İthalatı Bitecek mi? Bakan Yumaklı’dan İddialı Hedef: Yerli Üretimle Et İthalatı Bitecek mi?

Son olarak, satıştan sonra ikişer hafta arayla diğer işletmelerin taylarının da beğeniye sunulacağını duyuran Bülbül, satışın hem TİGEM hem de katılımcılar için kazançlı ve bereketli olmasını diledi ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.