Yapay zeka gıda açığını kapatabilir
Algoritmalar için gerçek zamanlı veri sağlayan AI, makine öğrenimi ve IoT sensörleri tarımsal verimliliği, mahsul verimini artırmakla kalmıyor aynı zamanda gıda üretim maliyetlerini de düşürüyor. Birleşmiş Milletler ’in nüfus ve açlık tahmin verilerine göre 2050 yılına kadar dünya nüfusu 2 milyar artacak. Yapay zeka ve makine kullanımı dünya çapında 2 milyar insan için öngörülen gıda açığını kapatmaya yardımcı olabilir.
Yüzlerce dönümlük bir arsayı insan gücü ve emeği ile kontrol etmek epey güç. Fakat geliştirilen yapay zeka teknolojisi sayesinde hava durumunu, mevsimsel güneş ışığını, hayvanları, özel gübre kullanımını, mahsule göre böcek ilacı kullanımını, ekim döngülerini ve sulama döngülerinin tamamının kontrol etmek mümkün.
Mahsulün büyüme modelleri analiz edilecek
Yapay zeka ve makine öğrenimi, gerçek zamanlı sensör verileri ve dronlardan alınan görsel analiz verileri aracılığıyla mahsul verimi tahminin iyileştirir. Gerçek zamanlı video akışı sağlayan akıllı sensörler ve dronlar tarafından toplanan veri miktarı, tarım uzmanlarına daha önce hiç erişemedikleri tamamen yeni veri setleri sağlıyor. Nem, gübre ve doğal besin seviyelerine ilişkin toprak içi sensör verilerini zaman içinde her bir mahsulün büyüme modellerini analiz etmek için birleştirmek artık mümkün.
Haşere istilalarına önlem alınacak
Yapay zeka kullanan tarım ekipleri, dronlardan gelen kızılötesi kamera verilerini kullanarak haşere istilalarını ortaya çıkmadan önce tahmin edip önlem alabilir.
İşletme maliyetleri düşecek
Günümüzde dünyanın çoğu yerinde tarım işçisi bulmak oldukça güçleşti. Yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı akıllı traktörleri ve robotları, işçi bulmakta zorlanan toprak sahibi için alternatif olacak. Büyük ölçekli tarım işletmeleri, yeterli çalışan bulamıyor ve yüzlerce dönümlük ekin için robotlara yönelirken, aynı zamanda uzak konumların çevresinde bir güvenlik unsuru sağlıyor. Her ekin sırasına gübre dağıtmak için kendinden tahrikli robotik makinelerin programlanması, işletme maliyetlerinin düşük tutulmasına ve tarla veriminin daha da artırılmasına yardımcı olacak.
Stok daralması azaltılacak
2020 yılında yaşadığımız pandemi süreci, tarımsal tedarik zincirlerinde takip ve izlenebilirliğin benimsenmesini artırdı.
İyi yönetilen bir takip ve izleme sistemi, tedarik zincirlerinde daha fazla görünürlük ve kontrol sağlayarak stok daralmasını azaltmaya yardımcı olur. Son teknoloji takip ve izleme sistemi, gelen gönderilerin parti, parti ve konteyner düzeyinde malzeme atamaları arasında ayrım yapabilir.