160 damızlık koçun açık arttırma ile satışa sunulduğu satışta büyük rekabet yaşandı. En yüksek satış 91 bin TL olarak gerçekleşti. Tüm koçlar kısa sürede satıldı.

Düzenlenen etkinlikte,  Karacabey Merinosu 12 bin, kıvırcık 7 bin 500, Bandırma cinsi damızlık koçlar 6 bin liradan açık artırmaya çıkarıldı. 62 numaralı Karacabey Merinosu cinsi damızlık koç 76 bin liraya alıcısına verildi. Öğleden sonra yapılan açık artırmada ise bir koç 91 bin lira fiyatla alıcısının oldu.

Çobanlık Krizde! Türkiye Neden Çoban İthal Ediyor? Çobanlık Krizde! Türkiye Neden Çoban İthal Ediyor?

Koç Satış Töreni’nde damızlık vasfı taşıyan Karacabey Merinosu, koç ve erkek tokluların fotoğraf ve bilgilerinin bulunduğu Damızlık Koç Kataloğunda sergilenen 160 damızlık koç alıcının sunuldu. Manisa Demirci’de hayvancılık yapan Celal Sevgi, sabah satışında 62 numaralı Karacabey Merinosu cinsi bir koçu 76 bin lira teklif vererek satın aldı. Her sene bu satışlarda 3’er tane damızlık koç aldığını söyleyen Celal Sevgi, bu sene koç fiyatlarının 3’e katladığını belirtti. Öğleden sonra devam eden açık artırmada bir koç 91 bin lira fiyata ulaşarak yeni sahibinin oldu. Kıran kırana geçen açık artırmayı Balıkesir Merkezde faaliyet yürüten Erturlar Çiftliği adına Şevval Ertur, 91 bin lira vererek kazandı.

 ‘Nüfusu besleyebilmek için daha fazla hayvansal üretim yapmamız gerekiyor’

Etkinliğin açılış konuşmasını TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker gerçekleştirdi. İklim değişikliğine uyum sağlayacak hayvan ırkları geliştirmenin önemine işaret eden Dr. Türker, “Nüfusumuz hızla artıyor. Bu nüfusu besleyebilmemiz için de bizim daha fazla hayvansal üretim yapmamız gerekiyor’’ dedi.

Enstitü ’de 80 yıldır koç satışlarının yapıldığını belirten Türker, ‘’İlk günden bugüne kadar 60 binin üzerinde üstün vasıflı, verimli, kaliteli damızlık, çiftçilerimize ulaştırmış bulunuyoruz” ifadesini kullandı.