İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, toplantıda yaptığı konuşmada, bilimsel veri ve sistematik bir çalışma olmadan başarının yakalanamayacağını belirtti.

Erken Hastalık Tespiti Artık Mümkün mü? Çiftlikte Giyilebilir Teknoloji Dönemi! Erken Hastalık Tespiti Artık Mümkün mü? Çiftlikte Giyilebilir Teknoloji Dönemi!

Tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerini buluşturarak sorunları çözmeyi istediklerini söyleyen Çakan, "Benzer bir çalışmayı su ürünleri sektörümüz için de yaptık. Çok faydasını gördük. Tarım ve Hayvancılık Çalışma Komitesinin de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum." diye konuştu.

İZTO Meclis Üyesi ve Çalışma Komitesi Başkanı Günay Baysal ise tarımda ve tarıma dayalı sanayilerde sıkıntıların olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

‘’Tarıma ve hayvancılığa emek veren tüm paydaşları bu komisyonda görmeyi çok arzu ettik. Sizleri davet ettik. Taşın altına elimizi ne kadar koyarsak İzmir'in, Türkiye'nin tarımına o kadar faydamız olacaktır. Atatürk'ün de dediği gibi 'Köylü milletin efendisidir'. Çiftçimizin alın terinin ülkemize katkı sağlaması için elimizden geleni yapacağız. Yetkili mercilere durumu aktarıp çözüm üretebilirsek ne mutlu bize."

Küçük işletmeler üretimden çekiliyor

Tarım ve hayvancılığın her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken İZTO Meclis Üyesi Ali Osman Öğmen, “Tahıl koridorunun tüm dünyada konuşulduğu bir dönemde sektörün önemini çok daha iyi anlıyoruz. Yaşanan kriz nedeniyle küçük işletmeler üretimden ne yazık ki çekiliyor. Bunun sıkıntılarını ileride hep birlikte yaşayacağız. Komitemizin sorunları en doğru şekilde tespit edeceğine ve projeler üreteceğine inancımız tam” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri sorunlara ve çözüm yollarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya, İZTO meclis üyeleri, üniversite ve oda temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi