Hasat etkinliğine; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan TÜRKARSLAN, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube ve İlçe Müdürleri, Köy Muhtarları, Birlik Başkanları, Kooperatif Başkanları, Teknik Personel ve üreticiler katıldı.

Tarımda Fiyatlar Tırmanışta, Turunçgiller Zirvede! Tarımda Fiyatlar Tırmanışta, Turunçgiller Zirvede!

Hasat etkinliğindeki konuşmasında TÜRKARSLAN: "İlimizde 1650 da alanda ekimi gerçekleşen şeker pancarının bugün hasadını gerçekleştiriyoruz. 2015 yılından buyana İlimizde şeker pancarı üretimi yapılmamaktadır. Bu yıl Kumkale ovasına yeni bir ürün, alternatif bir ürün olması amacıyla şeker pancarı ekildi. Üretim ve verimden çok memnunuz. 8 ila 10 ton arasında bir verim bekliyoruz. Bu yıl ilk ekilmesine rağmen başarılı bir sonuç elde ettik. Üreticilerimizin bu tür çalışmaları örnek alarak hem üretici sayısının hem ekim alanlarının artmasını bekliyoruz. Şeker pancarı endüstri bitkileri içinde sağladığı katma değer bakımından 2. sırada yer almakta, tarıma dayalı sanayide önemli bir rol oynayarak yüksek katma değer oluşturmaktadır. Şeker pancarı önemli bir besin kaynağı olan şeker başta olmak üzere Şeker pancarının işlenmesi sonucu ortaya çıkan melası ve küspesi hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Alkol, maya ve ispirto gibi hammaddesi olduğu yan ürünlerin tamamına yakını stratejik ürünlerdir." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan bereket duası ile 2023 üretim sezonundaki ilk şeker pancarı hasadına başlandı.

Çıplak köy meydanında üreticilerle bir araya gelerek uzun süre sohbet eden, onların sorunlarını, isteklerini dinleyen Vali İlhami AKTAŞ olağan üstü gayret göstererek tarımsal üretime büyük katkıda bulunan üreticilere çalışmalarında başarılar dileyerek; hasatlarının bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu.