Bu kapsamda Isparta Şarkikaraağaç İlçesi (Göksöğüt, Çeltek, Armutlu Köyü ve Çiçekpınar Kasabası), Yalvaç İlçesi (Hüyüklü Kasabası, Kumdanlı ve Akcaşar Köyü), Keçiborlu İlçesi (Kaplanlı-Aydoğmuş Köyü), Senirkent İlçesi (Büyükkabaca Kasabası) ve Gönen İlçesinde (Yuvaşça Yaylası) Mera Islah ve Amenajman Projeleri tamamlandı. Şarkikaraağaç İlçesi Belceğiz ve Yakaemir Köyü ile Gelendost İlçesi Afşar Köyünde Mera Islah ve Amenajman Proje çalışmaları devam etmekte.

Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında; Şarkikaraağaç İlçesi Armutlu Köyünde 2018 – 2022 tarihleri arasında 1535 dekarlık bir alanda; 1200 dekarı Tabi Mera, 335 dekarı Suni Mera Tesisi olarak uygulandı.

 2019 yılında; 5 adet Gölgelik, 2 adet Sıvat, 2 adet İçme Suyu Kuyusu ve 6000 metre Drenaj Kanalı açılımı yapılmıştır. 2022 yılında Suni Mera Tesisine; Yonca, Kamışsı Yumak ve Domuz Ayrığı yem bitkilerinden oluşan karışım ekimi yapıldı.

Karkas Et Kesim Fiyatları Açıklandı: Fiyatlar Alarm Veriyor! Karkas Et Kesim Fiyatları Açıklandı: Fiyatlar Alarm Veriyor!

Isparta genelinde 14 merada Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanmış olup mera alanları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından takip edilmekte.