TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) ile bir araya geldi. Gündemde olan konulara ilişkin bir görüşme gerçekleştiren Güldal, artan yem fiyatlarına karşı üreticileri koruyacaklarını açıkladı.
Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Akkaya, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş ve ilgili şube müdürlerinin de yer aldığı toplantı da , Türkiyem-Bir Başkanı M. Ülkü Karakuş ile Yönetim Kurulu üyeleri Önder Matlı, Zeki Zorbaz, Recai Önder, Agah Mamaloğlu ve Genel Sekreter Serkan Özbudak katıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Yetiştiricilerimizi yüksek yem maliyetleri altında ezdirmeyeceğiz” açıklaması sonrasında gerçekleşen görüşmede, besicilerin taleplerini dinleyerek notlar alan Genel Müdür GÜLDAL, TMO olarak gerekli her türlü tedbirin alındığına vurgu yaparak, “Son günlerde bazı sığ piyasada yem fiyatlarına ilişkin spekülatif hareketlerin oluştuğunu gözlemliyoruz. Bu fiyatlar gerçeği yansıtmıyor. Bunu da biliyoruz. Yetiştiricilerimizin bu fiyatlardan olumsuz etkilenmemesi için TMO olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Besicilerimizin yem maliyetlerinin düşürülmesine yönelik hızlı ve etkin tedbirler aldık. TMO, nasıl ki çiftçimizin yanında ise et ve süt üreticimizin de yanındadır” dedi.
TMO hububat alım fiyatlarının yanında satış fiyatlarını da açıklandığına dikkat çeken Genel Müdür Ahmet GÜLDAL, bir başka tedbir olarak da ekmeklik buğday talebi üzerindeki baskının azaltılması amacıyla, ekmeklik buğdaydan elde edilen makarna kati ihracatlarının da kayda bağlanarak durdurulduğunu açıkladı.
Piyasa fiyatları istenilen düzeye gelene kadar diğer tedbirlerin de TMO tarafından uygulanmaya başlandığını belirten Güldal şunları kaydetti;
“Ülkemizin her bölgesinden, il ve ilçe düzeyinde fiyatları ve diğer gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yetiştiricilerimiz müsterih olsunlar, TMO yem hammaddeleri konusunda regülasyon çalışmalarını sürdürmektedir. Daha bu hafta 160 bin ton mısır yetiştiricilerimize ve besicilerimize 1.950 TL/ton’dan tahsis edilmiştir. Yem fiyatlarının makul seviyelerde bulunması çok önemli. Koordinasyonu da sağlayarak bir sonraki hasat dönemine kadar piyasada istikrarı koruyacağız.”