Genel

Ahilik Ödül Töreni’nde İnsanlığa Umut, Topluma Barış Mesajı!

Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları’nda Ahilik kültürünün önemi vurgulandı. Kapitalizmin çıkar odaklı yapısına karşı Türk dünyasının birlik mesajı verildi.

Abone Ol

3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları Ödül Töreni, Türk Dünyası Parlamenter Vakfı (TDPV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çeşitli sponsorların desteğiyle düzenlendi.

Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammed Bilal Macit, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin ev sahipliğini ise TDPV Yönetim Kurulu Başkanı ve 23. ve 24. Dönem Kırşehir Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan üstlendi.

Program, açılış ve İstiklal Marşı ile başladı. Ahilik tanıtım filminin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Daha sonra yarışmalarda dereceye girenlere ödüller takdim edildi ve ahilik kültürüne katkı sağlayanlara teşekkür ödülleri sunuldu. Ayrıca Ahilik Paneli, Türk Dünyası Gençlik Konseyi Korosu’nun konseri ve Ahilik Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Program, ikramlarla sona erdi.

Ahilik, Geleceğin Kurtuluşu İçin Bir Yol

Törende konuşan TDPV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan, ahilik kültürünün insanlığın gelecekteki kurtuluşuna vesile olacak gelenekler arasında yer aldığını belirtti. Çalışkan, kapitalist sistemin çıkar ve menfaat üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, Gazze’de yaşanan olaylara değindi. "Herkes diplomasiden bahsediyor, fakat sadece birbirini kandırıyor. Kimse müdahale etmiyor, neden? Herkes çıkar ve menfaat merkezli düşünüyor çünkü. Bizler tarihimizde her zaman mazluma, mağdura sahip çıkan bir topluluğuz," dedi. Ayrıca Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin, dünyanın düzelmesi açısından önemine işaret etti.

Ahilik, Toplumun Huzur ve Refahını Sağlayan Bir Kültür

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ise konuşmasında, günümüzde insan ilişkilerinde yaşanan sıkıntıların ahilik kültürünü yeterince anlayamamaktan kaynaklandığını ifade etti. Ahiliğin cömertlik, eli açıklık ve kardeşlik anlamına geldiğini belirten Yazgı, "Toplumun huzurunu, refahını ve barışını oluşturan ana kavramlar bunlar. Ahilik kurucusu Ahi Evran Veli de meslek erbabına dürüstlük, güvenilirlik, helal kazanç, çalışma disiplini ve yardımlaşma gibi ahlaki değerleri aşılamıştır," diye ekledi.

Ahilik kültürünü yaşatmayı ve yaymayı hedefleyen bu etkinlik, geniş bir katılımla ve coşkulu bir atmosferde tamamlandı.

{ "vars": { "account": "G-E7JE8FH3KL" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }